Logo Universiteit Utrecht

Science & Fiction

Eerdere edities

2012: Wie is de leider?

Science en Fiction 2012 beeldOnder de titel Science & Fiction: Wie is de leider? organiseerden het Louis Hartlooper Complex en USBO in mei en juni 2012 de derde filmreeks met wetenschappelijke explicateurs. Op vier dinsdagavonden werden vier bijzondere films vertoond die aan het denken zetten over het thema leiderschap.
In tijden van crisis klinkt vaak de roep om krachtig leiderschap. Politici, bestuurders en managers worden aangesproken op hun daadkracht en visie – of het gebrek daaraan. Maar wat is dat ‘leiderschap’? Wat zeggen beleid, formele structuren en organogrammen over de dagelijkse praktijk? Hoe ziet politiek en bestuurlijk leiderschap er op dit moment uit? Is leiderschap daadkrachtiger als je je minder gelegen laat liggen aan democratische beginselen en oppositie? Wanneer ben je leider in een netwerksamenleving? Hoe ontwikkelt zich leiderschap in de dynamiek van de samenleving en in een organisatie? En wat kunnen we hierover leren van criminele organisaties? Vier wetenschappers van de Universiteit Utrecht belichten ieder op een prikkelende manier een facet van leiderschap, aan de hand van een boeiende film. Steeds weer is de vraag: wie is de leider?

Flyer van de filmreeks 2012

Download de Flyer Science & Fiction 2012 van de filmreeks.