Science & Fiction

Agenda

12 juni 2018
19:00
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht.

Una mujer fantástica

(Sebastián Lelio, 2017, 104 min.)

De transseksuele Marina is gelukkig met haar oudere vriend Orlando. Als hij plotseling overlijdt, sluit zijn familie haar volledig buiten. Ze moet vechten om zichzelf te kunnen zijn.

Una mujer fantastica

 

 

 

 

Marina (Daniela Vega) is zangeres, verliefd en gelukkig met haar twintig jaar oudere vriend Orlando. Ze zijn een gezamenlijke toekomst aan het opbouwen. Maar als Orlando plotseling overlijdt, is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar echter niet gegund, want zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een politieonderzoek wordt gestart, sluit zijn familie haar volkomen buiten. Marina is transseksueel en de familie heeft Orlando’s relatie met haar nooit geaccepteerd. Ze mag niet op zijn begrafenis komen en wordt het appartement uitgezet waarin zij samenwoonden. Maar Marina laat zich niet zomaar buitenspel zetten.

Een indrukwekkend, soms pijnlijk maar soms ook sprookjesachtig drama over een vrouw die ervoor moet vechten om zichzelf te kunnen zijn.

Inleiding: Noortje van Amsterdam, antropoloog en socioloog en als docent/onderzoeker verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Zij zal ingaan op diversiteit, groepsvorming en uitsluiting in de stad.

Trailer: bekijk hier de filmtrailer van Una mujer fantástica.