Science & Fiction

Programma

Het Louis Hartlooper Complex en het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht organiseren ieder jaar in mei en juni een filmreeks met wetenschappelijke explicateurs. De filmreeks Science & Fiction brengt prikkelende wetenschap en films van betekenis samen. In de geest van filmexplicateur Louis Hartlooper houden wetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit Utrecht een korte inleiding bij iedere film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek.

OPEN OPEN OPEN

Science & Fiction 2022 beeld‘Open open open / moet het zijn’ zong de Nederlandse band The Scene in 1992 en dat is het thema van de 11e editie van de filmreeks Science & Fiction. Ook dit jaar laten filmtheater het Louis Hartlooper Complex en de Universiteit Utrecht op vier avonden bijzondere films zien die je aan het denken zetten, dit jaar over verschillende facetten van openheid.
Staan we in de EU wel echt open voor nieuwe invloeden? Wat is ‘Open Science’ en waarom is dat belangrijk? Is openheid een onaantastbare waarde voor de overheid, als het gaat om de relatie met media, beleid en veiligheid? En hoe zit het nu echt met onze openheid voor diversiteit en andere perspectieven? Het lijkt vanzelfsprekend om te zeggen: openheid moet, openheid is goed. Maar openheid kan ook naïviteit, kortzichtigheid betekenen. Al met al een goede reden om er met een paar prachtige films en de inzichten van wetenschappers langer bij stil te staan. Kom kijken, kom luisteren en kom meepraten.
Flyer Science & Fiction 2022
Download hier de flyer van de  Filmreeks Science & Fiction 2022