Science & Fiction

Clouds of Sils Maria

Actueel

Clouds of Sils Maria

Ter gelegenheid van International Women’s Day vertoont de Universiteit Utrecht op vrijdag 6 maart 2020, om 19.00 uur de film Clouds of Sils Maria in het Louis Hartlooper Complex. Universitair docent Noortje van Amsterdam (USBO) zal de film inleiden en na afloop is er gelegenheid om met haar in gesprek te gaan. De avond wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht in samenwerking met Louis Hartlooper Complex en de filmreeks Science & Fiction.

Clouds of Sils Maria

Clouds of Sils Maria

(Olivier Assayas, 2014, 124 min.)

Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice Maria Enders (Juliette Binoche) gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze juist de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Voor de repetities reist Maria met haar assistente Valentine (Kristen Stewart) naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Jo-Ann Ellis, een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen.

Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

Inleiding en nagesprek met universitair docent Noortje van Amsterdam, verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Zij zal ingaan op gender en leeftijd, zoals die in de film gethematiseerd worden.

Trailer

Bekijk hier de trailer.

Tickets

Ga voor tickets naar het Louis Hartlooper Complex.