Science & Fiction

Agenda

12 mei 2015
19:00
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 Utrecht

Dossier K.

Een bloedstollende Vlaamse misdaadthriller waarin twee rechercheurs verstrikt raken in de wereld van de Albanese maffia.

Regie: Jan Verheyen, 2009, 120 minuten

Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zet een onontkoombare strijd tussen clans in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed met bloed gewroken worden. Het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen. Rechercheurs Erik Vincke en Freddy Verstuyft proberen de zaak op te lossen, maar worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.

Dossier K. is een thriller over passie, verraad, wraak, blinde ambitie en de onvermijdelijkheid van het lot. Het is het vervolg op De zaak Alzheimer en net als die film gebaseerd op een boek van Jef Geeraerts.

Inleiding: Kim Loyens, criminoloog en bestuurskundige, verbonden aan USBO en de Katholieke Universiteit Leuven. Zij doet onderzoek naar ethische besluitvorming, conflicterende waarden, organisatiecultuur en veranderingsmanagement. In haar inleiding zal zij integriteitskwesties in de context van ethiek en werkdruk beschrijven.