Logo Universiteit Utrecht

Science & Fiction

Eerdere edities

2015: Wie is integer?

Science & Fiction 2015

Onder de titel Science & Fiction: Wie is integer? organiseerden het Louis Hartlooper Complex en het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht in mei en juni 2015 de 6e editie van deze filmreeks, met als thema Integriteit.

Wat is integriteit, wie kunnen we integer noemen? De dwang om te presteren en te scoren, zet professionals onder druk. Sommige journalisten en wetenschappers zijn als gevolg daarvan onzorgvuldig omgesprongen met de mores van hun vak. Om hun marktaandeel of positie te behouden, is integriteit voor sommige organisaties een relatief of onderhandelbaar begrip geworden. De dynamiek binnen organisaties kan ook ethische dilemma’s opleveren. Menig klokkenluider wordt geconfronteerd met de vraag wat beter is: de regels naleven of daar creatief mee omgaan. Goed willen doen kan ook in zijn tegendeel uitpakken, en in bijzondere omstandigheden kunnen gewone, integere mensen ineens tot ongewenst handelen komen. Misschien staat wat integriteit is niet vast, misschien is het gebonden aan de context. Onze vraag is dan ook: wie is integer?

Download de flyer

Meer weten over Science & Fiction: Wie is integer? Download hier de flyer Science Fiction 2015.