Logo Universiteit Utrecht

Science & Fiction

Actueel

Speciale editie tijdens Culturele Zondag

Tijdens de Culturele Zondag van 3 april is er een speciale editie van de filmreeks Science & Fiction. We vertonen de film Les Cowboys (2015). Het thema van de Culturele Zondag is ‘Science in the city’. Wij presenteren de film Les Cowboys met een inleiding van Femke van Esch, universitair docent Europese integratie en leiderschap. Zij zal ingaan op recente ontwikkelingen in Europa en het Nederlandse voorzitterschap van de EU.

Les Cowboys (Thomas Bidegain 2015, 114 minuten)

Les Cowboys

Les cowboys vertelt het verhaal van een vader die samen met zijn zoon op zoek gaat naar zijn dochter, nadat die met haar radicaliserende geliefde van Frankrijk naar Afghanistan vertrokken is. Een meeslepende zoektocht met bijzonder actuele thematiek.
De film is het regiedebuut van Thomas Bidegain, tot nu toe vooral bekend als de gelauwerde scenarist van moderne klassiekers als De rouille et d’os en Un prophète. In de hoofdrollen zien we de Brusselse steracteur François Damiens (La famille Bélier) en jong talent Finnegan Oldfield. Voor Amerikaanse topacteur John C. Reilly (Gangs of New York, Chicago, Magnolia) is een opmerkelijke bijrol weggelegd.

Bekijk de filmtrailer.

Tickets
Je (gratis) ticket haal je tijdens de Culturele Zondag bij de kassa van het Louis Hartlooper Complex.

Science & Fiction 2016
In mei/juni 2016 vindt de reguliere filmreeks plaats. Daarvan zijn de data ondertussen ook bekend. Zie daarvoor het nieuwsbericht. Thema en inleiders worden op een later moment bekend gemaakt.