Science & Fiction

Agenda

30 mei 2017
05:55
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht

Looking for Eric

Looking for Eric (Ken Loach, 2009, 116 min.)

Feel good movie over een postbode uit Manchester die worstelt met het bestaan maar er dankzij voetbal weer bovenop komt, op een nogal onverwachte manier.

Looking for Eric

 

 

 

 

 

 

Eric Bishop is postbode en vooral: fan van Manchester United. Hij komt weer in contact met zijn ex-vrouw Lily die hij verlaten had nadat hun dochter geboren was, omdat hij zo nu en dan op hun kleinkind past. Ondertussen verbergt zijn stiefzoon Ryan een wapen, in opdracht van een lokale drugsbaron. De strijd met de gewelddadige criminelen en het gedoe in zijn familie maken van Erics leven een puinhoop. Soms ziet hij het niet meer zitten.

Tijdens het roken van in huis gevonden hasj krijgt hij een visioen van zijn held, de filosofisch ingestelde voetballer Eric Cantona. Die geeft hem raad en Eric lijkt te weten hoe het verder moet. Maar dat wil niet zeggen dat daarmee al zijn problemen voorbij zijn. Integendeel. De ultieme vernedering volgt pas als zijn hele familie wordt gearresteerd en de criminelen de beelden daarvan op Youtube dreigen te zetten. Dan kan alleen de ‘Operation Cantona’ nog redding brengen…

Inleiding: Mark Bovens, hoogleraar Bestuurskunde aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij muntte het begrip ‘diplomademocratie’ en zal meer vertellen over de kloof tussen hoger en lager opgeleiden.

Trailer

Bekijk hier de filmtrailer van Looking for Eric