Science & Fiction

Agenda

14 mei 2019
19:00 - 21:30
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht

Alice in Wonderland

(Tim Burton, 2010, 108 min.)

Alice keert terug naar de magische wereld van haar jeugdavontuur. Ze wordt herenigd met oude vrienden maar moet ook een einde maken aan het schrikbewind van de Rode Koningin.

Alice in Wonderland

Wat gebeurt er als je cultregisseur Tim Burton (o.a. Edward Scissorhands, Big Fish, Charlie and The Chocolate Factory) het verhaal van Alice in Wonderland laat verfilmen? Dan zie je een Alice (Mia Wasikowska) die 19 jaar oud is en ten huwelijk wordt gevraagd door een hele saaie kerel. Ze stelt het geven van haar antwoord nog even uit en… valt opnieuw diep in het bekende konijnenhol voor een nieuw, fantastisch avontuur.

Ze keert terug naar de magische wereld waarin ze als kind voor het eerst kwam en ontmoet er opnieuw oude vrienden zoals de Mad Hatter (Johnny Depp) en het Witte Konijn (Michael Sheen). Alice raakt er echter ook verzeild in de strijd tussen machthebber de Rode Koningin (Helena Bonham Carter) en de Witte Koningin (Anne Hathaway) en ze komt er langzaam maar zeker achter wat haar eigen lotsbestemming is.

Spannend, geheimzinnig, wijs en soms hilarisch grappig. Alice in Wonderland van Tim Burton geeft een uitermate fantasievolle draai aan een van de meest geliefde verhalen aller tijden. Een bijzondere filmervaring waar kijkers van alle leeftijden door gegrepen zullen worden.

Inleiding: Barbara Vis, hoogleraar Politiek en Bestuur, verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).
Zij zal tijdens haar inleiding de verwondering delen die zij zelf regelmatig ervaart bij het doen van onderzoek.

Trailer: Bekijk hier de filmtrailer van Alice in Wonderland.