Science & Fiction

De acht bergen - twee mannen op het dak van een berghut

Agenda

28 mei 2024
18:30 - 21:15
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht

De acht bergen

(Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch, 2022, 147 min.)

De acht bergen - twee mannen op het dak van een berghutHet verhaal van de bijzondere vriendschap tussen stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. Ondanks hun verschillen en enkele conflicten, lijkt hun vriendschap en liefde voor de natuur onverwoestbaar.

Pietro en Bruno leren elkaar kennen als tieners, tijdens een vakantie van Pietro’s familie uit Turijn in een zomerhuis in het bergdorpje Grana in Valle d’Aosta. In zijn levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro daarna de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn bergdorp. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijven zij met elkaar verbonden.

De Acht Bergen is de verfilming van het beroemde, gelijknamige boek van Paolo Cognetti. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan de streek die het visueel indrukwekkend decor voor de film vormt. De film is gemaakt door het Belgische regisseursduo Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) en Charlotte Vandermeersch en won de Juryprijs van het filmfestival van Cannes.

Trailer

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VbyABQ-g3GE

Inleiding

Sebastiaan Princen, universitair hoofddocent Bestuur en Beleid in de Europese Unie, verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Hij onderzoekt vraagstukken van internationaal en Europees bestuur en beleid, met een nadruk op beleidsvormingsprocessen binnen de Europese Unie.