Science & Fiction

Actueel

Science & Fiction 2022: OPEN OPEN OPEN

Na twee jaar onderbreking vanwege de coronapandemie is Science & Fiction weer terug, dit jaar met als thema: OPEN OPEN OPEN. Actueler dan ooit! Op vier avonden, in mei en juni 2022, vertonen we weer vier bijzondere films die je aan het denken zetten, ingeleid door wetenschappers.

OPEN OPEN OPEN

Science & Fiction 2022 beeld‘Open open open / moet het zijn’ zong de Nederlandse band The Scene in 1992. Maar staan we in de EU bijvoorbeeld wel echt open voor nieuwe invloeden? Wat is ‘Open Science’ en waarom is dat belangrijk? Is openheid een onaantastbare waarde voor de overheid, als het gaat om de relatie met media, beleid en veiligheid? En hoe zit het nu echt met onze openheid voor diversiteit en andere perspectieven?

Het lijkt zo vanzelfsprekend om te zeggen: openheid moet, openheid is goed. Maar openheid kan ook naïviteit, kortzichtigheid betekenen. En de actualiteit van pandemieën en oorlogen kan ons perspectief erop doen kantelen.

Al met al een goede reden om met een paar prachtige films en de inzichten van wetenschappers langer bij verschillende facetten van openheid stil te staan.

Kom kijken, kom luisteren en kom meepraten op een (of alle) van deze vier avonden.

Het volledige programma

Kijk voor meer informatie over de films en de ‘wetenschappelijke explicateurs’ in de agenda of download de flyer met het volledige programma: FLYER Filmreeks Science & Fiction 2022.